Ara

Karbonmonoksit Zehirlenmesi ile ilgili Pano ve Bilgilendirme Sunumu Çalışması Okulumuz Kimya Öğretmeni Göknil ÜNVER'in öncülüğü ve rehberliğinde yapıldı. Pano çalışmasında görev alan öğrencilerimiz 10/C sınıfından Miray İnamoğlu, Selin Yılmaz, İlayda Polat ve Osman Savut oldu. Sunumu ise 10/E sınıfından Hüsnanur Karakan ve Çisem Topçu yaptı. Sunumun finalinde ise Göknil ÜNVER öğretmenimiz kürsüde yerini aldı.

Peki ama Karbonmonoksit nedir, bundan nasıl zehirleniriz derseniz müsadenizle Göknil Öğretmenimizin açıklamasını aktaralım:

Karbonmonoksit zehirlenmesi : Renksiz ve kokusuz bir gaz olan karbonmonoksitin solunmasından kaynaklanan ölümcül bir durumdur.

Yakıt tüketimi gerçekleştiren cihazların, ürünlerin, otomobillerin, ayrıca kombi gibi doğalgaz ile çalışan cihazların bakımlarının düzenli yaptırılmamasıyla ortaya çıkan bu zehirli gaza uzun süre maruz kalmak nedenler arasında ilk sırada yer alır.

Belirtileri;

Baş ağrısı,

Mide bulantısı,

Kusma,

Halsizlik,

Bilinç kaybı,

Konfüzyon,

Baş dönmesi,

Nefes almada güçlük,

Göğüs ve Kas ağrısı.

Karbonmonoksit zehirlemesi yaşadığınızı düşünüyor veya belirtilerini gösteriyorsanız, kendiniz müdahalede bulunmadan derhâl sağlık kuruluşuna giderek acil yardım istemelisiniz.

Ara

Engel düşüncelerimizde olmasın. Geriye kalan her şey halledilir.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili Pano Çalışmamız yapıldı. Pano Sorumlusu İngilizce Öğretmenimiz Bircan GENÇOĞLU ve 10/E sınıfı öğrencilerimiz Çisem Topçu, Hüsnanur Karakan  ve Muhammet Koca'ya teşekkür ederiz.

Ara

Geleceğin Meslekleri temalı Meslekî Tanıtım Semineri için 1 Aralık 2023 Cuma günü Gürol BİNGÖL hocamız okulumuza gelerek okulumuzun Konferans Salonunda öğrencilerimize Geleceğin Meslekleri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Bu çalışmanın devamı olarak Meslek Tanıtma Kulübü'nün de çabalarıyla okulumuzdan mezun ve şu an iş hayatında olan eski öğrencilerimizi de okulumuza çağırarak ve aktif  öğrencilerimizle buluşturmayı planlıyoruz. İlerleyen günlerde bu gelişmelerle ilgili de paylaşımlarda bulunacağız.

Çalışmamızın başında bulunan Kimya Öğretmenimiz Göknil ÜNVER'e, Rehber Öğretmenimiz Yasemin KINALI'ya ve de Okul İdarecilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Gümüşyaka Anadolu Lisesi ile Antalya Anadolu Lisesi 'nin birlikte yürüttüğü Okul Ortak Projesi sene içerisinde faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek.

Bu bağlamda ilk çalışma olarak Ortak Sınav yapma kararı alındı ve 30 Kasım 2023 Perşembe günü 12. Sınıf Öğrencilerimize yönelik olarak Ortak Sınavımızı gerçekleştirdik.

Bu projemizin koordinatörlüğünü üstlenen Kimya Öğretmenimiz Göknil ÜNVER'e, sınavların gerçekleştirilmesini sağlayan Rehber Öğretmenimiz Yasemin KINALI 'ya ve sınavlarda görev alan okulumuz öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Kas

Sevgili Velilerimizin katılımıyla Okul Aile Birliği Toplantımızı gerçekleştirdik.

Kas

Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz Kübra TAŞÇI, R. Bora EROĞLU ve Hüseyin DİRİK ' e teşekkür ederiz.

Nice 100. Yıllara!

Ekm

Okulumuz Görsel Sanatlar Dersi Öğretmenleri Ceyda ÖZDEMİR ve Gökhan EKELİK tarafından Silivri Oğuz Aral Sergi Salonunda Gönüllü Öğrencilerimizin Cumhuriyet'in 100. yılına dair tabloları sergilendi.

Emeği geçen değerli öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

19 Ekim 2023 günü Okulumuzda Göğüs Kanseri İle İlgili Bilgilendirme Semineri yapıldı. Biyoloji Öğretmenimiz Derem KAYGUSUZ  sunumunda kanserin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve erken teşhisin hayat kurtardığını belirterek tedbir doğrultusunda neler yapmamız gerektiği ile ilgili bizleri uyardı . Okul panomuzda konuya hazır hale getirildi.

Ekm

Gümüşyaka Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Yeşim DEMİRCİ ve Edebiyat Öğretmeni Ayşe DİKENOVA öncülüğünde Edebiyat ve Tarih Zümresi olarak "İstanbul'u Okuyorum" Projesi kapsamında Tropik Firma yetkilisi Burcu Hanımın destekleri ve  rehberimiz Hatice Hanım ile birlikte 43 öğrencimizin katılımıyla gezimizi 12.10.2023 tarihinde gerçekleştirdik. Gezide ilk olarak Galata Kulesi'ne çıktık. Burada merdivenlerden aşağı inerken her katı ve katlarda sergilenen eşyaları ve simülasyonları görme imkanı yakaladık. Ardından İstiklal Caddesi'nde dilediğimiz şekilde yürüme imkanı bulduk. En son İstiklal Avm içindeki Flyzone'da tüm enerjimizi harcayarak otobüse yöneldik.